19 Ocak 2014 Pazar

Sırt ve Omuz Egzersizleri


sırt ve omuz egzersizleri
sırt ve omuz egzersizleri
hem de bel bölgesi çok daha inceymiş gibi görünür. Ayrıca omuz kaslarını geliştirmek vücudun V şeklini almasını sağlar, bu da özellikle kıyafet seçiminde kişiye kolaylık sağlar.
Güçlü omuz kasları, diğer bir çok egzersizi yapmayı kolaylaştırır. Özellikle barfiks çekmek ve kürek çekmek gibi kuvvet gerektiren egzersizler, güçlü omuzlar sayesinde zorlanmadan yapılabilmektedir. Bununla birlikte bu egzersizlerin omuz kaslarını güçlendirici etkisi de bulunmaktadır. Omuz kaslarının güçlü olması günlük hayatta da önemli rol oynamaktadır. Çünkü güçlü omuzlar, kolların da güçlü ve hızlı bir biçimde hareket etmesini sağlar.
Omuz kaslarını geliştiren bazı hareketler şunlardır: Bir sehpaya sırt dik olacak şeklide oturun ve ellerinize orta ağırlıkta iki adet dambıl alın. Aynı anda iki kolu birden yere paralel olacak şeklide kaldırın ve birkaç saniye bekleyin. Dambılları yavaşça indirin ve bacaklarınıza değmeden hareketi tekrarlayın.
Bir diğer kolay hareket ise; bir kürek çekme aletine oturun ve dizlerinizi hafifçe bükün. Dirseklerinizi bükmeden kabloyu omuzlarını kullanarak geri çekin ve birkaç saniye bekleyin. Bu hareketi yaparken kol ve bel kaslarını değil, omuz kaslarını çalıştırmaya özen gösterin.
Sırt kaslarına değinmek gerekirse, sırt kasları vücudun en büyük kaslarından biridir. Sırt kaslarını güçlendirmek için egzersiz yapanlar karın kasları için egzersiz yapanlardan daha çok kalori harcatmaktadır. Bu sebeple kısa zamanda çok kalori yakmak isteyenler için sırt kası çalışmak ideal olabilmektedir. Ayrıca sırt kaslarını çalıştırmak fazlasıyla kalori harcattığından vücudun diğer bölgelerindeki fazlalıklardan da kurtulmaya yardımcı olmaktadır.
Sırt kaslarını geliştiren bazı hareketler ise şunlardır: Bir sehpaya oturarak öne doğru eğilin ve göğsünüzü dizlerinize koyun. Kollarınızı yana sarkıtın ve ellerinize orta ağırlıkta iki adet dambıl alın. Kollarınızı yere paralel olacak şekilde kaldırın ve birkaç saniye bekleyin. Dambılları yavaşça indirin ve bu hareketi birkaç kez tekrarlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder