19 Ocak 2014 Pazar

Basen Eritmek İçin Yapılması Gerekenler

basen eritme

Basen ve kalça yağlanması problemi özellikle kadınlar için bitmek bilmeyen bir problemdir. Basen eritmek için yapılması gerekenleri üç ana maddede sıralayabiliriz:
1-     Diyet yapmak
2-     Spor yapmak
3-     Medikal çareler

Bu üç ana madde altında özetlenebilecek olan basen eritmeye yönelik yapılması gerekenlerin başında pek çok kişinin sandığı gibi aç kalarak rejim yapmak söz konusu bile değildir. Aç kalmak bir kaç gün sonra vücudunuzun alarma geçmesine ve kıtlık algısının yaratılarak yağ yakmada direnç göstermesine neden olacaktır. Basen eritmek için yapılması gereken en önemli şey basen bölgesinde birikmekte olan yağların nedenini anlamaktır. Eğer basenlerinizi eritmeye karar verdiyseniz önce yaşam şeklinizi gözden geçirmelisiniz. Her zaman dillendirdiğiniz gibi basenlerinizdeki yağların sebebi genetik değil yaşam şeklinizdeki yanlışlardan kaynaklanıyordur. Örneğin beslenme şeklinizi gözden geçirdiğinizde, büyük ihtimalle; yağlı, şekerli, yüksek kalorili, üç beyazı bolca içeren bir beslenme şekline sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Bu aşamada özellikle bol kalorili ve yağlı beslenme şeklinizi terk edeceğiniz, sağlıklı ve ömür boyu uygulayabileceğiniz bir beslenme tipine geçmek için diyetisyen yardımı almaktan çekinmeyin. Beslenme şeklinizi hem sürdürebilir hem de metabolizmanızı hızlı çalıştıracak bir listeyle oluşturmanız size büyük katkı sağlayacaktır. Ayrıca beslenmenizde suyun varlığını da gözden geçirmenizde fayda var. Vücuda ihtiyaç duyduğu kadar su almadığınız sürece sağlıklı bir metabolizmaya sahip olmanız mümkün olmayacağından, basenlerinizi de eritmekte zorlanacağınızdan emin olabilirsiniz.

Basen eritmek için yapılması gerekenlerden bir diğeri de elbette spor yapmak, hareketli bir yaşam tarzını tercih etmektir. Basen bölgesine yönelik pek çok egzersiz hareketi olmasına rağmen ilk olarak bilmeniz gereken şey, basen bölgesi hareketlerinin bölgesel yağ yakımı sağlamadığıdır. O bölgedeki kasları çalıştırmaya yönelik hareketler olduğu için elbette yapılmalıdır. Ancak kişi, spor yaparken vücut metabolizmasına göre orantılı olarak kilo vereceği için bölgesel yağ yakabileceğini sanarak tek bir bölgenin kaslarını çalıştırdıktan sonra sporu yarım bırakmamalıdır.

Yaşam şeklinize, çalışma ritminize ve bireysel isteklerinize uygun bir spor ya da egzersiz türünü seçmeyi hedefleyin. Bu egzersizleri, düzenli ve sürekli olarak gerçekleştirdiğinizde vücudunuzun tamamında ve basenlerinizde arzu ettiğiniz gelişmeyi hızla kaydettiğinizi fark edeceksiniz.

Basen bölgesindeki kasları çalıştıran egzersizlerden bir kaçına göz atarsak:
Yürüyüş: Kalça ve basen bölgesi kaslarının yoğun olarak kullanıldığı ritmik ve en az bir saatlik yürüyüş yapabilirsiniz. Her ne kadar sıradan, hepimizin hayatının bir parçası gibi görünse de spor amaçlı yürüyüş yapmakla çarşı pazar gezmek arasında büyük fark vardır. Bu nedenle spor amaçlı yapılacak yürüyüşlerde yürüyüş yaparken dikkat edilmesi gereken şeyleri öğrenmenizde ve uygulamanızda fayda vardır.
Bisiklet: Basen, bacak ve karın kaslarının yoğun olarak kullanıldığı bu sporla da fazla kilolarınızdan kurtulup, sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Başlangıç aşamasında oldukça zorlu bir spor gibi gelse de zaman içinde kondisyon kazandıkça zevk alacağınız ve vazgeçemeyeceğiniz bir spor olacaktır.
Pilates: Pek çok hareketiyle basen bölgesi kaslarını hedefleyen pilates de tercihleriniz arasında yer alabilir.
Yüzme: Tüm vücudu çalıştıran bir spor olarak yüzme, basen bölgesi kaslarını da yoğun olarak kullanan spor dalları arasındadır.
Tüm bu yöntemlerin dışında basen eritmek için yapılması gerekenler arasında saydığımız bir diğer yöntem de medikal yöntemdir. Elbette bu yöntem herkesin tercih edebileceği ya da herkesin başvurması gereken bir yöntem değildir. Bu madde altına girebilecek pek çok müdahale oldukça pahalı ve ayrıca tehlikeli olabilir. Bu yöntemler arasında selülit kremleri, bölgesel masaj türleri; mezoterapi, pressoterapi, kavitasyon ve liposuction gibi bölgesel müdahaleler sayılabilir. Eğer basen eritmek için her şeyi yaptınız ama yerleşmiş yağlarınızdan bir türlü kurtulamıyorsanız medikal yöntemleri deneyebilirsiniz. Ancak bu yöntemleri deneyecekseniz kesinlikle konunun uzmanı doktorlar tarafından kurulmuş merkezleri tercih edin ve asla tıbbi donanımı olmayan kişilerin vücudunuza müdahale etmesine izin vermeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder