19 Ocak 2014 Pazar

Kadınlar İçin Kol Kası Geliştirme


       Kol kaslarını geliştirmek yalnız erkekler için değil bayanlar için de oldukça önemlidir. Her kadın biçimli ve sıkı kollara sahip olmak ister. Özellikle sarkan kollar kadınların korkulu rüyası olmaktadır. Kol bölgesinde görülen sarkmalar, ilerleyen yaşla birlikte daha sık ortaya çıkmaktadır. Sizi rahatsız eden bu kol sarkmalarından bir takım egzersizler yardımı ile kurtulmanız mümkündür.
Kadınlar egzersiz yaparken kol bölgesini pek önemsemezler. İlerleyen yaşlarda sarkmalara çok müsait olan kol bölgesi, spor yapılırken genelde ihmal edilir. Kolda oluşan sarkmaları engellemek için kol kaslarını geliştiren direnç egzersizleri yapılmalıdır. Tricep kasları çalıştırılarak sıkı ve biçimli kollara sahip olunabilir. Ancak tricep kaslarını çalıştırırken bicep kaslarını da ihmal etmemeliyiz. Çünkü yalnızca tricep kaslarını çalıştıran egzersizler kolda dengesiz bir gelişmeye sebep olabilir. Önereceğimiz egzersiz programları ile siz de kollarınızı forma sokabilirsiniz.


Kadınlar İçin Kol Kası Geliştirme
Kadınlar İçin Kol Kası Geliştirme
  1. Bir sandalyeye oturun ve bacaklarınızı yere dik açı oluşturacak şekilde yere basın. Ellerinizi kalçanızın yanına yerleştirin ve kalçanızı yukarı kaldırarak sandalyenin önüne getirin ve 5 – 6 saniye bekledikten sonra eski pozisyonunuza dönün. Bu hareketi günde 10 defa olmak koşuluyla 3 set halinde yapın.
  2. Karnınızı içinize çekin ve iki elinize bir top alarak ayakta dik biçimde durun. Kollarınız yanlarda ve yere paralel, avuç içleriniz ise yukarı bakacak şekilde durmalıdır. Kollarınızı omuz hizanızı çok az aşacak şekilde omuzlarınızı düşürerek yavaş yavaş yukarı kaldırın. Bu hareketi en az 8 kez yapın.
  3. Ellerinizi omuzlarınız genişliğinde açarak yere tam değecek şekilde yerleştirin. Daha sonra dizlerinizin üstünde pozisyon alın ve ayak bileklerinizi birbirine bağlayarak havaya kaldırın. Bu şekilde şınav çekmeye başlayın ve bu egzersizi günde en az 10 kere yapın.
Bu basit egzersizler ile biçimli kollara kavuşabilirsiniz. Ancak yanlış teknikler ve yanlış duruşlar ile eklemlerinizi zedeleyebilir ve sakatlanmalara yol açabilirsiniz, bu sebeple egzersizleri yaparken dikkatli olmanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder