25 Aralık 2013 Çarşamba

Evde Basen Nasıl Eritilir?

Merhaba arkadaşlar , bugün daha çok bayanlara yönelik bir makale okuyacaksınız. Sık sorulan soruların içinde olan ve genelde Türk kadınlarının korkulu rüyası olan kalça basen sorunsalını anlatmaya çalışacağız.
 
Sizin de bildiğiniz üzere Türk kadınlarının çoğundaki problem kalça ve basenlerinin geniş olması, yani biz buna armut şekli diyoruz. Bazı bayanlarda bel kısmı ince basenleri genişken bazı bayanlarda ise hem bel kısmı hem de basenlerinin geniş olduğunu gözlemliyoruz. İşte bu nedenden dolayıdır ki kendilerini daha çok armut şekline benzetirler ve bu durumdan hiç hoşnut olmazlar. Tabi ki bu durumdan hoşnut olan bayanlar da yok değil. Bazı bayanlar bu durumu hiç sorun yapmayıp kalçalarının dolgun ve geniş olmasını bir avantaj olarak ta görebiliyorlar. Fakat şu bir gerçek ki çoğu bayan televizyonlarda ya da dergilerdeki mankenleri görünce “keşke” diye iç geçirdiklerini inkar etmesinler. Şimdi sizlere bu basenleri nasıl eriteceğimizden bahsedelim.
 
Öncelikle şunu kafamızdan atalım çoğumuz şu sözün arkasına sığınıyoruz; “ yemeğin salçalısı kadının kalçalısı makbuldür” :) Bu sözün arkasına sığınıp “amaaan boşver böyle daha güzeliz “ gibisinden düşüncelere kapılmayın. Bu düşünceler sizi daha çok yağlanmanıza ve vücudunuzun gerçekten biçimsiz bir şekilde gelişmesine neden olabilir. Çünkü biliyorsunuz ki çoğu şey gibi bu da biraz piskolojik bir durum. Kendinizi neye inandırırsanız onu gerçekleştirebilme olasılığınız her zaman daha yüksektir unutmayın !
 
 

HEDEF KOYUN !

 
Sabah kalktığınızda dolabınızın üstüne güzel bir manken resmi yapıştırın. Ve hedefinizi uyandığınız ilk dakikadan itibaren aklınızda tutun.
 
 

BESLENMEYE ÖNEM VERİN !

 
Güne güzel bir kahvaltı, lifli bir gıda yanında yeşil çay proteinli bir besin ile başlayın.
 
Öğlen yemeklerinizde az zeytinyağlı salatalar ve proteinli besinler ile geçiştirin.
 
Ara öğünlerinizde mutlaka ceviz içi olmalı!
 
Akşam yemeklerinizi de aynı şekilde dengeli bir şekilde protein sebze ağırlıklı yapın.
 
 
 

UNUTMAYIN !

 
Telefonunuzun alarmını gün içinde belirli saatlerde (daha çok yemek saatlerinde) kurun ve size hedefinizi hatırlatması için bir mesaj yazın.
 
 

SPOR YAPIN !

 
Sporsuz bir hayata alışmayın! Sporla yatın sporla kalkın. Sporu bir alışkanlık haline getirin! Her gün olmasa bile haftanın 3 günü mutlaka spor salonuna gidin. İmkanınız yok ise evde yapın.
 
 

İŞTE EVDE YAPILABİLECEK BASEN ERİTME EGZERSİZLERİ

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder