26 Aralık 2013 Perşembe

Yağ Yakmaya Yardımcı Besinler

Zayıflamak ve vücudu forma sokmak için az miktarlarda ve sık sık beslenmenin yanı sıra alınan besinlerin kalori değerleri de oldukça önemlidir. Kimi yiyecekler vücudun yağlanmasına sebep olurken kimileri yağ yakıcı etkiye sahip olabilmektedir. Beslenirken yağ yakmak ve yağlanmamak için zayıflamaya yardımcı olan meyve ve sebzeler tercih edilmelidir.

Bazı besinlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır. Bazı besinler ise iştah kesici özelliği sayesinde açlık hissini azaltır ve zayıflatır. Sonuç olarak az kalorili ve yağ yakımını hızlandıran besinler tercih edilerek kilo vermek mümkündür. Aşağıda vereceğimiz beslenme önerileri sayesinde vücudunuzdaki fazlalıklardan kurtulabilirsiniz.


  1. 1.       Süt ve ayran gibi içeceklerin az yağlı olanları tercih edilmelidir. Örneğin yarım litre az yağlı süt günlük kalsiyum ihtiyacının önemli bir kısmını karşılamaktadır.
  2. 2.       Kahve ve çay ( özellikler yeşil çay ) metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahiptir. Ancak çay ve kahvenin yağ yakıcı etkisi sınırlıdır ve vücut alıştığı zaman kilo verdirici etkisi azalmaktadır. Günde 4 – 5 fincandan fazla olmamak kaydıyla yeşil çay tüketilmelidir fakat aşırı tüketimi kalbe yük oluşturduğundan fazlası önerilmemektedir.
  3. 3.       Yoğurt her gün tüketilmesi gereken bir besindir. Yoğurt, süt ürünleri içinde kalsiyum bakımından en zengin gıdadır ve kalsiyumun yağ yakmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu sebeple bolca yoğurt tüketmenin oldukça faydası vardır. Ancak tam yağlı değil yarım yağlı yoğurtlar tercih edilmelidir.
  4. 4.       Yumurta en zengin protein ve amino asit kaynağıdır ve bu sebeple kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca protein içeren besinlerin karbonhidratlara göre daha tok tuttuğu bilinmektedir.
  5. 5.       Ananas ve kivi gibi bazı tropikal meyveler de yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahiptir. Özellikle ananas içerdiği enzimler sayesinde vücuttaki bölgesel yağları yakmaya yardımcı olur.
  6. 6.       Vücut ısısını arttıran bazı besinler, örneğin acı biber, kırmızı biber ve karabiber gibi bazı baharatlar kan dolaşımını hızlandırır ve yiyecekleri daha çabuk yakmaya yardımcı olur.
Yukarıda vermiş olduğumuz besinleri günlük beslenmenize dahil ederseniz, hem bölgesel hem de kitlesel olarak daha çabuk ve etkili kilo vermeniz mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder