25 Aralık 2013 Çarşamba

Kızlar Kaslı Erkekleri Sever mi?

Kızların sevdiği erkekler, kızların sevdiği erkek tipleri, kızlar kaslı erkeklerden hoşlanıyor mu, kızlar için kas yapmak, spora kızlar için başlamak, kaslar kızlara çekici gelir mi, kızlar hangi kaslardan hoşlanır, kızların sevdiği kaslar, kaslı erkek seven kızlar, kaslardan hoşlanmayan kızlar gibi konular hakkındaki bu yazı Spot Me Bro sitesinde yayınlanmıştır.
Yazar: Egan Liabetto
Yazının orijinal başlığı: Do Girls Really Give a Shit About Muscles
Yazının yayınlandığı orijinal internet adresi: http://spotmebro.com/do-girls-like-muscles/
Yazıyı Türkçeye çeviren Zinde Türkiye yazarı: Mehmet Oğuzcan

Çeviren: Mehmet Oğuzcan
Erkeklerin çoğu ağırlık kaldırmaya kızların ilgisini çekebileceğini düşündükleri için başlar. Bir süre sonra olay spor salonundaki veya çevrelerindeki erkekleri kıskandırmaya döner. Uzun süredir bu sporu yapan aydınlanmış bireylerde bu hatun tavlama işi zaman içerisinde sporu kendisi için yapma farkındalığına gelip dayanmıştır. Aydınlanma bir yana, hâlâ tartışmaya açık olan soru “Kızlar kaslardan cidden etkileniyor mu?” daha spesifik olacak olursak “Hastası olduğunuz, peşinden koştuğunuz hatunlara, kaslar çekici geliyor mu?”
Elbette insan seksüalitesi o kadar çeşitlilik gösterir ki bu soruya verilebilecek bilimsel gerçek bir yanıt ne yazık ki yok. Kadınlar hayatlarının çeşitli dönemlerinde, hatta ayın değişik zamanlarında çok çeşitli şeylerden etkilenebiliyorlar. Genelde kadınlar dominant karakterdeki erkekleri tercih ediyorlar, basit bir şekilde de kaslı vücuda sahip bir erkek bu dominant karaktere uygun bir tablo çizerek en basit anlamda hisler uyandırabiliyor. Birçok yaşanmış olayda, gelişmiş bir fiziğin kadınlarla olan başarı şansını artırdığı aşikârdır. Fakat burada, ben de şahsi deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki, çok kaslı bir fizik tam tersi etki de bırakabiliyor. Şöyle ki, birçok kadında kas doğrudan fazla zeki olmama durumuna bir işaret olarak görülebiliyor ya da entelektüel düzeyde gerilik, sinirlilik, güvensizlik, narsisizm vb. sporcuların aşması gereken önyargılar olarak karşılarına çıkabilir... (Çevirenin notu: Uzun yıllar boyunca, genelde spor salonunda ya da kumsalda tanıştığım bayanlara mesleğimi söylediğimde uzun süren hayret ifadelerini görmeye alışmıştım.)
Ne yazık ki birçok çekici bayan, ciddi bir fiziğin oluşmasının ne kadar zor olduğunun farkında bile değildir (ÇN: Spora yeni başlayan erkekler için de aynı durum geçerli). Birçok bayan; bir vücut geliştirme sporcusunun ne kadar zor antrenmanların altından kalktığının, devamlı olarak bir şeyleri araştırıp devamlı sorguladığının, sürekli antrenman ve beslenme teknikleri ile uğraştığının, hedeflerine ulaşmak için nasıl bir disiplin ve devamlılıkla uğraş verdiğinin bile farkında değildir, ya da bunlar umurlarında değildir.

Tersine Et Kafa Etkisi

Bu durum da kaslı adam için altın bir fırsattır, ilk verilen negatif intibanın tersine çevrilmesi önemlidir. Kadınların klasik, altın kalbe sahip bir hayvan kadar hoşlarına giden bir şey yoktur, sizin onları hemen kaldırıp mağaranıza götürmek çabasında olmanızı beklerler, fakat asla yapmazsınız :) İşte çekicilik bu çelişkide yatar... Her şey, milyonlarca kez duyduğunuz “Kişilik çok önemlidir” gibi sıkıcı bir cevapla gelir.. Çok kaslı veya fit olmak birçok erkeğin beklediği sihirli kurşun değildir. Gerçek ise şudur; spor salonunda ve kaslarınız sayesinde kazandığınız başarılar sayesinde geliştirdiğiniz kendine güven duygusu her şeyden çok daha fazla etkilidir.

Kadınlar da Erkekler Gibi Davranabilirler

Kadınlar finansal ve seksüel olarak bağımsızlaştıkça, kadınların da erkeklerin fiziksel görüntülerine daha fazla değer vermeye başladıkları fark edilir oldu. Son zamanlarda kadınlar daha fazla erkek gibi davranıp beraber olacakları erkekleri seçerken, fiziksel çekiciliğin ön planda olduğu bir trendin de yaklaştığı görülüyor. Son dönemde kadınlar karın kası, adonis kası beklentisi içerisindeler, dinamik bir kişilik, finansal başarı, bununla beraber iyi bir vücut. Bu durum son dönem kadın dergilerinde kullanılan erkek modellerde de gayet net gözlemlenebiliyor. Artik bu dergilerde, kadınlar için kaslı fiziğe sahip erkek mankenler çok daha fazla göze çarpar oldu.

Niche Pazarı

Elbette toplumdaki bayanların çoğunluğu, aşırı kaslı, cidden dev vücutçuları sevmediklerini söylerler ama geniş bir pazarda bunları da beğenen ilginç bayanlar da mutlaka bulunabilir.

Birçok Kadın Sizin Düşündüğünüz Kadar Farkınıza Varmıyor

Ateşli piliçler her ne kadar kaslı beyleri beğenseler de, ne yazık ki erkeklerin farkında olmadıkları en önemli nokta, kadınlar siz erkeklerin vücut ölçü ve şekillerinizi kriterize ettiğiniz gibi sizi analiz etmezler. Yani daha anlaşılır şekilde tanımlayacak olursak, bir erkeğin hoplayan göğüslere ve harika kalçalara bakarak aşık olmasından çok daha farklı bir durum söz konusudur. Birçok sporcu erkek için; kadınların, ortalama bir vücut ile atletik olarak uğraşılarak yapılan bir vücudun farkını kolay kolay ayırt edemeyeceklerini (belki tişörtü çıkartıncaya dek) duymak çok üzücü bir durumdur. Ama bunun dışında, size çok yakınken karin kaslarınıza dokunup hissetmesi de sizin için ekstra bir avantaj olacaktır.


Erkeklerin Hangi Vücut Bölgeleri Kadınlara Çekici Gelir?

Hiç sürpriz olmasa da istatistiklere göre kadınlar da büyük çoğunlukla “kumsal vucudu – plaj vücudu” tabir edilen kol, karin ve göğüs kaslarını beğenir. Bir kısmının da erkeklerdeki kalçalardan hoşlandıkları gözlenir. Asıl problem gerçek hayatta bu tariflerin hangi pazar araştırmasında, neye göre ve hangi tip sorulara verilen cevaplara göre ortaya çıktığı...
Sonuçta kadınlar kuvvetin ve maskülenliğin göstergesi olan boy uzunluğunu ve omuz genişliğini ve buna eşlik eden V tipi vücudu ve karın kaslarını severler. Ancak ağırlık kaldırmak sizi, bacaklarınıza kadınların dolandığı Altın Adonis hâline getirmeyecektir. Eğer sadece bu sebeple ağırlık kaldırıyorsanız geçmiş olsun, çoook beklersiniz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder